What would I do without the music?

Musik är verkligen fantastisk. Den får en att glömma bort verkligheten för ett tag. Eller så hjälper den än att glömma, eller minnas, koncentrera sig, eller bara att somna. Man får välja helt själv. Det är ingen som står och säger att "det här får du inte lyssna på", för när man gillar en viss sorts musik skulle man inte lyssna på den människan som får en att avstå.
Thank God for Spotify. Det är du i en lista, eller kanske tjugo olika listor. Det är den musiken som du tycker om, som får dig att relatera till något. För det måste ju finnas en anledning till att du lyssnar på just den musiken som du lyssnar på, eller? Varför du klickan på play på just den låten, med just den artisten?

Just nu har jag kommit in i en Bon Iver-period. Bon Ivers låtar är väldigt annorlunda från det jag brukar lyssna på, men av någon anledning är ingen musik lika bra som Bon Iver's just nu, dom har heller aldrig varit bättre än precis just nu. Även fast jag får de absolut starkaste minnena tillbaka, så bryr jag mig inte om det. Jag kan slappna av, nu när det är så mycket med skolan den sista ruschen. Texten på alla hans låtar gör så att jag ligger och funderar lite, kanske kollar upp de udda textraderna, eller bara accepterar det han sjunger. För det kan man göra, han har en sådan röst, som är behaglig, men ändå intressant att lyssna på.

Nu blev det en väldans massa text ^^ Men kolla upp och lyssna på Bon Iver, och ge det lite tid. Börja med att sätta på Skinny Love. Men lyssna inte halva och sen stoppa. Utan lyssna på den en gång, sen en gång till, sen en gång till. Ge den en chans, det gjorde jag och nu är den absolut en av mina favoritlåtar. Först när jag hörde den tyckte jag rent ut sagt att det var en skitlåt, jag fattade inte texten och tyckte bara att den var allmänt weird. Men de människorna jag var mer vid den tiden (i vintras) tyckte så mycket om den och den var ständigt på när vi träffades och satt runt en dator. Så jag gav den en chans.


/Carolina

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback